Verhuisinstructies

Hier kunt u de verhuisinstructies en tips nalezen voor het inpakken van de verhuisdozen:

– Pak de dozen precies vol. Dozen voor de helft vullen betekent méér dozen. Bovendien ontstaat er een kans op beschadiging door indrukken. Maar te volle dozen daarentegen zullen het op elkaar stapelen bemoeilijken.

– Plaats eerst de zware voorwerpen in de doos, dan de middelzware en vervolgens de lichte. Plaats geen gietijzeren asbakken op het koffiestel.

– Verzamel kleine onderdelen zoals paperclips of splitpennen in plastic zakjes. En sluit deze af.

– Zet niet uw eigen naam op de doos. Want de verhuizers kennen u niet. En dit is ook niet ‘vertrouwelijk’. De werking zou wel eens averechts kunnen zijn.

– Pak geen breekbare voorwerpen in zonder zacht materiaal. Denk hierbij aan oud papier of piepschuimkorrels. Maar gebruik geen krantenpapier. De drukinkt geeft af. Vooral van gelakte voorwerpen en porselein is het zeer moeilijk te verwijderen.

– Zet kleine planten in een verhuisdoos en laat de doos open. Wanneer het gaat om grote planten, kunnen deze het beste flink gesnoeid worden. Plak daarna een sticker op de pot. Geeft niet te weinig water. De planten zullen enkele dagen onverzorgd moeten overleven. Maar geef ze ook niet té veel water.

– Stapel de ingepakte dozen op. En zet ze zoveel mogelijk qua etage- en kamernummers bij elkaar.

– Zet alle ingepakte dozen met de codering naar voren neer. Dan kunnen wij bij de laatste controle ronde in één oogopslag zien of alles goed gecodeerd is.

– Zet beslist geen dozen op bureaus of ladekastjes. Want bij het weghalen kan er lelijke krassen op de bladen ontstaan.

– Laat de toegang tot al het meubilair geheel vrij. Dit wordt namelijk altijd als eerste verhuisd.

– Pak kleine apparaten zoals rekenmachines in de verhuisdoos. Pak deze ook weer in met zacht materiaal.

– Zet niet te veel verhuisdozen op elkaar. Dit is in verband met de maximale vloerbelasting. Gevaar voor instorting! Dit geldt met name voor de bibliotheek. Een volle doos met papier of boeken weegt minstens 15 kilo. Dit kan de vloer te veel belasten. Verstandig is het om zware dozen langs de wanden van de ruimte te verdelen.

VERTROUWELIJKE STUKKEN

Vervoer vertrouwelijke stukken zelf. Maar mocht het te veel zijn om te verplaatsen, neem dan contact op met ons.

PRIVÉ-EIGENDOMMEN

Neem privé-eigendommen mee naar huis. Doe dit nog vóór de bedrijfsverhuizing. Omdat deze namelijk niet verzekerd zijn. Noch voor, -tijdens of na de bedrijfsverhuizing.

BUREAUS EN KASTEN

Haal deze geheel leeg. Plak vervolgens de sleutel aan de binnenkant van de kast of het bureau goed vast. Dit kan met plakband. Plak daarna de laden en deuren met de bijgeleverde speciale (verwijderbare) brede plakband (verhuistape) af. En laat geen sleutels in het slot. Ze breken gegarandeerd af. Bovendien, doe niets op slot.
Stickers en brede tape worden aan iedereen door u verstrekt. Dijkstra verhuizingen zal deze leveren.

APPARATUUR

Alle apparatuur, zoals computers, printers, kopieerapparaten en drukpersen dienen verhuisklaar te worden gemaakt.
Dit gebeurt als volgt:

– Computers, printers, typemachines, rekenmachines: wikkel de vaste netsnoeren om het apparaat. Losse snoeren kunt u in de verhuisdozen doen. Laat vervolgens het apparaat onverpakt op het bureau staan. Wel met een sticker erop. Bij sommige typemachines kan de wagen geblokkeerd worden. Doe dit met de desbetreffende schakelaar en gebruik tape.

– Kopieerapparaten worden door ons verhuisklaar gemaakt. Dit gebeurt op de verhuisdag zelf.

– Machines met vloeistoffen (drukpersen, etsapparaten, stencilapparaten, frankeermachines en dergelijke): deze dienen leeg gemaakt te worden. Borgt de machines zoveel mogelijk met de desbetreffende schakelaars en/of tape. Plaats vervolgens de sticker erop. Voor eventuele demontage in verband met grote afmetingen zorgen wij voor.

– Geldkluis en datasafes: deze dienen leeg te worden gehaald. Ook moeten ze open blijven. Bovendien bevelen we aan om de desbetreffende medewerker tijdens de verhuizing van de kluis, met de sleutel aanwezig te zijn. Het kan namelijk voor een gemakkelijker vervoer noodzakelijk blijken de deur(en) te lichten.

OUD PAPIER

Iedereen ontvangt voldoende grijze vuilniszakken voor het verzamelen van oud papier. Noteer met viltstift ‘papierafval’ op de zak wanneer het om gewoon oud papier gaat. Of ‘papiervernietiger’ in geval van privacy-gevoelige stukken.
Breng de zakken met gewoon papier naar een verzamelplaats. Maar houdt privacy-gevoelig papier (sollicitatiebrieven, financiële stukken, personeelsdossiers) apart. Wij kunnen dit meenemen en laten vernietigen.

ARCHIEFSTUKKEN

Al uw verhuisdozen bestemd voor het archief krijgen een aparte codering. Deze wordt door ons opgelegd.
Zodoende komen alle dozen in het nieuwe archief terecht. Vervolgens worden de dozen door ons geordend.
Belangrijk is dat u de inhoud van elke voor het archief bestemde verhuisdoos goed aan de buitenkant aangeeft. De opgave omvat:
– Naam afdeling
– Periode waarover de stukken gaan
– Korte omschrijving van de inhoud

Zet deze archiefdozen daarna zodanig neer dat wij bij de eindcontrole zowel de code als ook deze inhoudsopgave kunnen lezen.
Kelders zolders en bestaande archieven kunnen door ons worden ingepakt. Voor de eventuele vernietiging van de oude archieven zullen de desbetreffende auteurs respectievelijk andere verantwoordelijken om toestemming gevraagd worden.

Wanneer u nog vragen heeft over de verhuisinstructies, of andere vragen kunt u contact met ons opnemen. We helpen u graag!